Асен Босев и неговите герои „оживиха" автобусна спирка в родното село на сладкодумния разказвач


Асен Босев и неговите герои „оживиха" автобусна спирка в родното село на сладкодумния разказвач
Снимка: Община Мездра
31 Юли 2018, Вторник


Жителите на Руска Бела, които чакат автобуса за Мездра, ще могат да се насладят на разказа в картинки, представящ творчеството на сладкодумния поет

Автор: Десант

В Община Мездра може да се похвалят с поредната автобусна спирка, която е облагородена и изрисувана. Този път художникът Евгени Кучков съживи спомена за големия творец Асен Босев, от чието рождение на 22 ноември ще се навършват 105 години.

Всички, чакащи в родното му село Руска Бела автобуса за града, ще могат да се насладят на разказа в картинки, представящ творчеството на сладкодумния поет, похвалиха се от мездренската общинска администрация.

Разкрасената приказна спирка се намира пред родната къща на бащата на легендарните за много поколения герои Данчо Повлеканчо, Цанко Цаката и Мимето, където в момента живее племенницата на поета.



Асен Босев е роден през 1913 г. – учител, поет, журналист, носител на множество награди. Наричат го „Поетът с детска душа“. Творчеството му възлиза на 107 издадени и многократно преиздадавани книги. 

Писателят оставя трайна следа в българската литература със своите забавни и шеговити стихотворения за малки и големи, утвърдили се в символ на детството.

От Oбщина Мездра припомнят, че по инициатива на кмета инж. Генади Събков от началото на годината автобусните спирки придобиват нов облик. Наред с историческите личности, жителите на общината ще си спомнят и за техни съграждани, оставили отпечатък в развитието на родния край.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки