ЕС наложи рестрикции на още шест руски компании


ЕС наложи рестрикции на още шест руски компании
31 Юли 2018, Вторник


В момента в Русия са в сила няколко пакета от санкции на ЕС: икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции по Крим

Автор: Десант

ЕС разшири списъка на санкциите, свързан с обединението на Крим с Руската федерация, както и с изграждането на моста през Керченския проток. Бяха наложени санкции на още шест руски компании, информира БГНЕС.

В момента в Русия са в сила няколко пакета от санкции на ЕС: икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции по Крим. Последните представляват набор от целеви санкции срещу Крим, с които се забранява поддържане на връзка с европейския бизнес.

Тези мерки са предприети в рамките на така наречената "Стратегия на ЕС за непризнаване на присъединяването на Крим към Русия". Те са валидни до 31 януари 2019 г. с възможност за удължаване. Според данните на Съвета на ЕС, досега са наложени ограничения на 155 физически лица и 44 организации.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви пред ТАСС, че новите санкции на Европейския съюз са подривна политика, насочена срещу жителите на Кримския полуостров.

Според нея тези санкции на Запада "насърчават ангажираните с енергийната блокада на Крим и преследват тези, които изграждат съоръжения на градската инфраструктура".


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки