След бедственото положение в Тетевен: Свлачище откъсна пътя към града


След бедственото положение в Тетевен: Свлачище откъсна пътя към града
30 Юли 2018, Понеделник


Временно е ограничен и трафикът по път III-358 Гложене - Рибарица поради наводнени участъци, свлечени земни маси и паднали дървета, съобщават от АПИ

Автор: Янко Крумов

Свлачище блокира движението на всички видове превозни средства по път ІІІ-3701 Черни Вит - Тетевен, съобщиха от АПИ. Временно е ограничен и трафикът по път III-358 Гложене - Рибарица поради наводнени участъци, свлечени земни маси и паднали дървета.

Това се случи малко, след като бе отменено бедственото положение в Тетевен. Седмица след големите порои, щетите в региона са оценени на над 6 милиона лева. Дъждовете унищожиха улици, бутнаха подпорни стени, активираха свлачища и наводниха къщи и обществени сгради. Най-пострадаха селата Градежница и Глогово.

В продължение на дни жителите на няколко махали нямаха път до къщите си, след като придошлите води отнесоха мост. По разпореждане на военния министър беше поставен временно понтонно съоръжение.

Очаква се на извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет да бъдат отпуснати средства за покриване на щетите в Тетевенско.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки