Днес е денят, в който можем да почетем приятелите си


Днес е денят, в който можем да почетем приятелите си
30 Юли 2018, Понеделник


Въпреки че има и други дати, посветени на това приятелството...

Автор: Десант

30 юли е обявен официално за Световен ден на приятелството с резолюция на Общото събрание на ООН от 27 април 2011 г. Дотогава денят е отбелязван на различни дати.

Една от тях е 9 юни, когато отбелязваме Международния ден на приятелството, чиято идея е стимулиране на дружбата между индивидите и народите. Този ден е много популярен празник в няколко южноамерикански държави, тъй като е предложен за първи път през 1958 г. в Парагвай.

Празниците на Деня на приятелството се провеждат на различни дати в различни страни. Първият Световен ден на приятелството е предложен за 30 юли 1958 г. от Световния приятелски кръстоносен поход.

Някои държави обаче, включително Индия, празнуват Деня на приятелството в първата неделя на август. В Оберлин, Охайо, денят на приятелството се отбелязва всяка година на 8 април.

Независимо от това колко много се различават хората по външен вид, език, религия, традиции и бит, те могат да създадат истинско приятелство, защото съществуват също толкова много неща, които ни сближават.

„Приятел в нужда се познава" - казва българският народ. Съществуватоще множество сентенции, посветени на това велико чувство. „За верния приятел никога не може да се направи твърде много" — твърди Хенрик Ибсен. „Блажен е този, комуто му е провървяло с верен приятел" — изтъква Менандър. Той казва също: „Времето проверява приятеля, както огъня – златото".

„Ние придобиваме приятели не за това, че получаваме от тях услуги, а за това, че сами им оказваме такива" — изтъква Тукидид. А Плавт е категоричен: „Където са приятелите, там е богатството". 


В категории: Новини , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки