Със затоплянето на климата ще ставаме... все по-глупави


Със затоплянето на климата ще ставаме... все по-глупави
30 Юли 2018, Понеделник


Резултатите от проучване показват, че летните жеги намаляват умствените способности и затрудняват мисленето

Автор: Десант

Изследване на Харвард показва, че летните жеги намаляват умствените способности и затрудняват мисленето.

В проучването са взели участие 44 студенти, половината от които живеят в сграда с климатик, а другата половина обитават помещения без охладителна система.

Студентите с климатик са попълнили в рамките на нормалното теста за когнитивна оценка, докато тези, които нямат климатик, са дали 13,4% по-лошо време на реакция и резултатите им на когнитивните тестове са с 13,3% по-лоши.

Изследването е проведено за 12-дневен период през лятото на 2016 г., през който е имало петдневна гореща вълна, съобщава сайтът ВigТhink.

Проучването има и социално-икономически аспект - то показва, че ако човек е твърде беден, за да си позволи климатик, може детето му да отпадне от училище.

Безспорно е, че хората, живеещи в топлите страни, не се отличават с кой знае какъв интелект и това едва ли е резултат само на по-ниската им образованост поради ниското ниво на просветното дело в тези държави. 

Като се има предвид, че сме свидетели на промени в климата и учените твърдят, че има глобално затопляне, налага се изводът, че може би човечеството вкупом ще оглупява.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки