Ето къде се извършва най-много незаконна сеч в югозападните части на България


Ето къде се извършва най-много незаконна сеч в югозападните части на България
27 Юли 2018, Петък


Вижте резултатите от проверките на горските през последната половин година

Автор: Десант

Районите на територията на на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), които се характеризират с висока концентрация на установена незаконна сеч и транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет, са около Самоков, Гърмен, Разлог, Благоевград и Ихтиман, следвани от Гоце Делчев, Дупница и Тетевен. 

Това показва справка за резултатите от извършените общо 11 719 проверки в охранителни участъци на териториалните поделения на ЮЗДП за първите шест месеца на годината.

От началото на годината са задържани 233 кубични метра дърва за огрев и 39 кубични метра строителна дървесина, както и 9 МПС, 20 каруци, 10 моторни триона и други инструменти за добив. Сред отнетите вещи са и два броя оръжие, съобщават от предприятието. Съставени са 332 акта за нарушения.

От ЮЗДП информират също, че за постигане на по-висока ефективност в проблемните райони се извършват съвместни проверки и акции с представители на полицията и жандармерията. Осигурено е постоянно присъствие на възлови места от дежурни служители на стопанствата. Осъществява се и активна комуникация с кметовете на общини и населени места относно опазването на държавните и общински гори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки