Борисов в Бяла: Исканията на хората с увреждания ще се решат с промени в законодателството


Борисов в Бяла: Исканията на хората с увреждания ще се решат с промени в законодателството
27 Юли 2018, Петък


Премиерът подчерта усилията на правителството и в образователния сектор

Автор: Десант

„Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството“. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в гр. Бяла. Премиерът посочи, че народните представители са свършили много работа през изминалия политически сезон.

„По важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус – успяхме“, каза още Бойко Борисов и посочи като пример постигането на съгласие между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Премиерът Бойко Борисов подчерта усилията на правителството в образователния сектор. Той посочи повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система като фактори за развитие в дългосрочен план.

„Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли. В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор“, каза министър-председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов откри новопостроеният храм „Свети Пантелеймон“ в град Бяла. Той присъства на освещаването на църквата в града, за чието строителство правителството е отпуснало 55 000 лв.



Русенският митрополит Наум отслужи света литургия при откриването на църквата, като след това заедно с премиера Борисов откриха паметна плоча в чест на дарителите.

„Няма по-силно от вярата в Господ, колкото и да строим нови църкви те никога няма да са достатъчни. Полагаме огромно старание и не само за храмовете, но и за пространствата около тях. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други“, каза министър-председателят.

Борисов допълни, че правителството отпуска стотици хиляди левове за ремонт, реставрация и изграждане на нови православни храмове.

Кметът на Бяла Димитър Славов поясни, че това е първата построена църква от 100 години насам в общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки