Благоевград под полицейска обсада заради жестоко убийство


Благоевград под полицейска обсада заради жестоко убийство
Снимка: Блиц
27 Юли 2018, Петък


Основният заподозрян в убийството на 58-годишната собственичка на едно от най-известните заведения в града С.Д., е известен на полицията рецидивист, който е лежал в затвора за изнасилване

Автор: Янко Крумов

Полицията в Благоевград извършва масирани проверки на всички автомобили и хора, влизащи и излизащи от града, заради жестокото убийство тази нощ на 58-годишна жена. Полицейски патрули са на трите входно-изходни артерии на областния център. 

Основният заподозрян в убийството на 58-годишната собственичка на едно от най-известните заведения в града С.Д., е известен на полицията рецидивист, който е лежал в затвора за изнасилване.

Преди дни той е пребил дъщерята на жертвата
, с която живеел на семейни начала. От тогава мъжът е обявен за издирване, а полицията е предприела всички мерки по недопускане на излизането му от страната.

Жестокото убийство на жената беше извършено тази нощ, малко след 01.00 часа. Окървавеното й тяло беше открито на площадката след входната врата на жилищен блок в квартал „Струмско“, където е живяла жертвата.

Районът е отцепен, води се разследване на обстоятелствата около тежкия инцидент.

Под наблюдението и надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. От там уточниха, в момента се провеждат активни действия по разследването, разпитват се свидетели, извършват се претърсвания и изземвания.

Понастоящем няма привлечен в качеството на обвиняем по досъдебното производство.

Съседи на убитата обясниха, че не са чули изстрели. Открити са стъкла от бутилки. Те смятат, че убиецът е мъж с криминално досие, който доскоро живял с дъщерята на убитата. Преди седмица обаче той пребил момичето и оттогава полицията го издирва. Засега тази версия не е нито потвърдена, нито отхвърлена от полицията.

"Нямаме доказателство към този момент за авторство на извършеното престъпление. Продължават следствените действия и към този момент не можем да посочим всички линии за разследване. Издирва се 40-годишен мъж, който е възможно да има съпричастие към деянието, но към този момент доказателства няма", обясни тази сутрин говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя заяви, че преди дни е подаден сигнал от дъщерята на починалата жена до полицията за това, че автомобилът ѝ е бил противозаконно отнет, а преди това неин познат, с който са били близки приятели, ѝ нанесъл телесни наранявания.




В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки