Мирослав Дяков, който отвлече и изтезава 18-годишно момиче, остава в ареста


Мирослав Дяков, който отвлече и изтезава 18-годишно момиче, остава в ареста
Съседи на Мирослав разказават, че многократно са викали полиция, тъй като бил агресивен. Той има 6 присъди за държане и разпространение на наркотици и три висящи дела
26 Юли 2018, Четвъртък


Окръжният прокурор е посетил пострадалата Виктория Георгиева в реанимацията на болницата в Добрич

Автор: Десант

Съдът в Добрич за постоянно в ареста Мирослав Дяков, който отвлече и изтезава 18-годишно момиче. След 20-дневно издирване, Виктория Георгиева  беше открита в дома на 32-годишния мъж. Стана ясно, че момичето е държано против волята му и е било малтретирано.

Мярката на Мирослав Дяков се гледа при закрити врати с мотива, че има подробности от интимен характер. Мъжът запази мълчание на влизане и на излизане от съдебната зала.

Срещу задържания, който вече има шест осъждания, са повдигнати две обвинения – за противозаконно лишаване от свобода за повече от две денонощия по мъчителен и опасен начин за здравето на момичето, както и за държане на наркотици, посочи наблюдаващият прокурор Павел Любенов. По думите му ще бъде повдигнато и трето обвинение – за причинена телесна повреда, след като бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за пострадалата.

Окръжният прокурор е посетил пострадалата Виктория Георгиева в реанимацията на болницата в Добрич. Момичето има множество наранявания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, каза Пламен Николов.

Окръжният прокурор добави, че по сведения на лекарите пострадалата е постъпила в спешното отделение с много нисък хемоглобин след загуба на около два литра кръв и е била на ръба на оцеляването. Ехографските изследвания засега са показали, че няма увредени вътрешни органи и счупвания.

На 4 юли Виктория била на пазар с майка си. Вечерта казала, че излиза на кафе, но не се прибрала. След няколко дни майка й получила съобщение в социалната мрежа, което я притеснило.

"Мамо, аз си намерих приятел. Нещо, което аз бях сигурна, че не го пише Виктория."

Тогава подава и сигнал в полицята. Пред разследващите дава и името на Мирослав Дяков.

"Един път съм го виждала. Беше късно вечерта след работа, аз спях, и да го видя сега няма да го позная човека", каза майка й.

Момичето е обявено за издирване.

Мирослав Дяков е задържан в Добрич с наркотици на 24 юли, когато са били направени претърсвания на два адреса и пострадалата е открита в безпомощно състояние.

Според разследващите, похитителят и Виктория са се познавали.

„По данни на момичето, тя отишла да си купи марихуана от този мъж, първоначално е останала по собствено желание в дома му, но в момента, в който е пожелала да си тръгне, той не й е позволил това и е започнало нанасянето на побой и ежедневното й дрогиране. Тоест тя е била лишена физически и от възможността за съпротива, а и, за да напусне сама. Заключвана е била, имаме данни, че е била връзвана, изключително брутално изтезаване на 18-годишното момиче”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Виктория не е давала никакви индикации, че е вземала някакви наркотици, нямаше как да предполагам такова нещо", каза майка й Атанаска Димитрова.

Момичето е в тежко, но стабилно състояние, контактно е. Настанено е в реанимацията на добричката болница.

"В момента не съществува риск и опасност за живота и нейното здраве. Хемодинамично е стабилна, прилети са й два сака кръв, рядка кръвна група, на този етап не е необходимо да се прелива кръв", заяви д-р Светозар Байчев, директор на МБАЛ-Добрич.

Все още не може да се каже докога Виктория ще остане в болница.

Съседи на Мирослав разказават, че многократно са викали полиция, тъй като бил агресивен. Той има 6 присъди за държане и разпространение на наркотици и три висящи дела.
Източник: бТВ


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки