Зачестяват случаите на фалшификации на бутилирана в галони вода


Зачестяват случаите на фалшификации на бутилирана в галони вода
Снимката е илюстративна
25 Юли 2018, Сряда


Как да избегнем ментетата

Автор: Десант

Все повече работодатели в България осигуряват вода на служителите си като част от политиката си за грижа за персонала. Зачестяват обаче и случаите на фалшификации от страна на недобросъвестни търговци, които бутилират и предлагат вода с неясен произход, като нагло злоупотребяват с известни марки и с изграденото към тях потребителско доверие.

Закупуването на бутилирана вода с непроверен произход крие рискове за здравето на потребителите. Тя например може да съдържа бактерии; да е бутилирана от източник, различен от посочения; да не са спазени задължителните хигиенни изисквания; да няма сертификат за качество или да е с неприятен вкус поради неправилно съхранение на продукта.



За да гарантират здравето на служителите си, работодателите трябва винаги да избират сигурен и надежден доставчик. Бутилираната вода на водещите производители на пазара се произвежда при спазването на най-високите европейски и международни стандарти за качество, като процесът на бутилиране подлежи на стриктен ежедневен контрол, както и на постоянни проверки от страна на компетентните органи.

Препоръчително е галонът да има топъл печат с логото на марката, който да е същият като логото на етикета. При фалшивите галони тези два елемента често се разминават или някой от тях липсва.

Желателно е освен фирмата да има подписан договор с доставчика на вода, да се договаря с него за гаранционно обслужване и регулярна поддръжка на предоставения диспенсър за вода. Случайните поръчки, работата без договор и без наличието на документи, удостоверяващи качеството и произхода на продукта, излага на риск здравето на служителите и не гарантира защита при евентуални инциденти.

Специалистите в бранша предупреждават, че закупуването на вода от непроверен доставчик не гарантира, че галоните са надеждно измити и дезинфекцирани съгласно добрите практики в сектора – при необходимата за целта температура, с подходящи препарати и в изрядна хигиенна среда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки