Пожарникари спасиха 17 бедстващи деца във вила в село Гложене


Пожарникари спасиха 17 бедстващи деца във вила в село Гложене
Снимка: Дарик
25 Юли 2018, Сряда


Бедствено положение, обявено за територията на цялата Тетевенска община, остава в сила

Автор: Десант

Бедствено положение, обявено за територията на цялата Тетевенска община, остава в сила. 100 литра на квадратен метър се изсипаха през последното денонощие само над тетевенските села Градежница и Глогово. 

Припомняме, че вчера загина един мъж при инцидент под връх Червен край Тетевен, докато се опитвал да премине през придошлите води. Десетки домове са наводнени.

Най-пострадалото село в района обаче е Градежница. Там десетки къщи са наводнени, бяха отнесени пътища и мостове, показа Нова ТВ.

„Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха основно в село Черни вит, където имаше временно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян поради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно голямо свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят в момента е отворен, но работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал „Платена” в Тетевен, където с временни диги от чували с пясък, както и от инертен материал реката беше спряна”, обясни за „Здравей, България” кметът на Тетевен Младена Бояджиева.

Имаше 17 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на Пожарната тези деца са извадени от вилата и са в безопасност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. В село Градежница бяха отводнени всички къщи, които бяха залети. Днес продължаваме с работата с тежка техника за отклоняване на водата в руслото на реката, за да може тези улици да бъдат отводнени напълно”, каза още Младена Бояджиева.

По думите й има проблеми и с трите махали в село Глогово, които са откъснати от селото, защото са скъсани два моста.

„Там може да се стигне само с коне и пеша. Днес ще предприемем спешни мерки за възстановяването на тези мостове”, добави кметът на Тетевен.

Комисия ще оцени щетите, причинени от наводнението.

„Тази нощ беше безсънна. Това не се случва за първи път. Реката залива къщата ни за трети път от 2000-та година насам. Тогава решиха да направят мост. Искаха да направят корекция на реката, но такава не беше направена”, разказа мъж, чиято къща е сред наводнените в село Градежница.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки