Вижте къде се очаква да се повишат речните нива


Вижте къде се очаква да се повишат речните нива
Снимката е илюстративна
24 Юли 2018, Вторник


Много от стойностите ще са над средно многогодишните

Автор: Десант

От 24 до 26 юли се очаква водните количества във водосбора на р. Искър да бъдат над средните многогодишни стойности, като днес и през следващите два дни речните нива ще се повишават, съобщават от Басейнова дирекция „Дунавски район".

По-значителни повишения на водните нива се очакват във водосборите над яз. „Панчарево“ – реките Владайска, Лесновска, Батулийска, Малък Искър, Златна Панега и в средното и долното течение на основната река Искър.

Водните количества ще бъдат над средно многогодишните стойности в посочения период и във водосбора на река Янтра. Там също се очаква повишение на водните нива на реките, следствие на обилните валежи. 

Ще се повишават и речните нива на реките в Дунавския басейн, но водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От басейновата дирекция предупреждават, че в резултат на интензивни валежи на някои места има висока вероятност от възникване на поройни наводнения.

Ето къде са те: в долните течения на реките Тимок, Тополовец, Войнишка и Видбол
Вечерта; в планинските части от водосбора на р. Огоста (над яз. „Огоста“) и в притоците ѝ Шугавица и Ботуня, в горното течение на Черни Искър; в горните части от водосбора на р. Искър (над яз. „Искър“) и в притока ѝ р. Малък Искър, и във водосбора на р. Черни Вит; както и във високите старопланински части от водосборите на реките Осъм, Вит и Янтра.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки