Жълт код за валежи и гръмотевици в 22 области и във вторник


Жълт код за валежи и гръмотевици в 22 области и във вторник
23 Юли 2018, Понеделник


Без предупреждение за опасни явления са само областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич и Варна


През нощта срещу вторник, 24 юли, валежите ще продължат, в Източните Родопи ще са значителни. Жълт код е обявен за територията почти на цялата страна. Без предупреждение за опасни явления са само областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич и Варна.

За останалите 22 области в страната е в сила жълт код за валежи и гръмотевици. В тези райони през денонощието се очакват валежи с гръмотевици, има условия и за локални градушки.

Очакваните количества на валежите ще достигне до 20 л./кв.м. В областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян и Бургас се очакват дори по-обилни валежи, с количества до 25 л./кв.м, в отделни райони и повече. Валежите там ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са значителни.

От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне сравнително хладен въздух. Температурите ще се понижат, най-съществено във вторник, когато максималните ще са между 23 и 28 градуса.

От сряда ще има и слънчеви часове, главно преди обяд. Ще започне и бавно повишение на температурите, но до края на периода, особено в източните райони, ще се задържи сравнително хладно за края на юли.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки