Защо изведоха всички външни хора от Шарково


Защо изведоха всички външни хора от Шарково
Снимка: БНР
22 Юли 2018, Неделя


В Болярово днес ще се опитат да вземат повторни проби от животните

Автор: Десант

В Болярово днес трябваше да вземат повторни проби от животните. За целта властите евакуираха всички външни хора от село Шарково край Ямбол, станало известно със стадото на баба Дора.

Полицията е отишла в двора на жената и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите. Властите казаха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Евакуираха всички външни хора от село Шарково край Ямбол. Кротка е обстановката и в Малко Шарково.

В момента протестиращите са на площада в Малко Шарково. Те казват, че са кротки, никой не им плаща и просто са искали да защитят стадото на баба Дора. Районът е отцепен и се допускат само местни хора или такива, които доставят храни.

Стигна се и до арест на една от жените, която много настояваше да влезе. Тя беше облечена в народна носия и каза, че е от организация, която защитава животните. Полицаите обаче я арестуваха, защото нарушава реда.

Настроенията сред местните са, че с тази сага трябва да се приключва. Животните, за да не се разпространява заразата, трябва да бъдат умъртвени.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки