Тополовград притихна след жестоко убийство за... 1000 лева


Тополовград притихна след жестоко убийство за... 1000 лева
Ключови думи: Тополовград, убийство
22 Юли 2018, Неделя


Изключително професионалната и сериозна работа на полицаите от РУП Тополовград са довели до разплитането на жестокото убийство на 69-годишния инвалид Коста Димов

Автор: Десант

Изключително професионалната и сериозна работа на полицаите от РУП Тополовград са довели до разплитането на жестокото убийство на 69-годишния инвалид Коста Димов, съобщава Флагман.бг.

Човекът, живеещ самотно в къща на ул. „Капитан Петко Войвода”, в иначе спокойния и лишен от престъпност град, беше намерен от жената, която се е грижела за него, мъртъв в леглото си в петък.  Той е бил удушен със свалено от корниза перде в стаята му.

Болногледачката е била наета преди година, когато се наложило поради заболяване да му бъде отрязан единия крак.

В Тополовград било известно, че инвалидът получава висока пенсия, има и спестявания. Дъщеря му отдавна живеела в Бургас, но също се грижела достойно за болния си баща. Преди да бъде прикован към инвалидната количка, Коста Димов продължавал да работи и като охрана на помпената станция на ВиК, подаваща питейната вода за региона.

Полицаите са се натъкнали на грозната картина с тялото на самотния инвалид. Установено е, че той е бил удушен по особено жесток начин.

От РУП Тополовград отказват каквато и да било информация под претекст, че все още нямат арестуван с повдигнато обвинение за жестокото умишлено престъпление.

„Убийството много намирисва като извършено от местен човек, тъй като присъствието на външен в тази спокойна уличка, лесно щеше да се забележи от комшиите. Тук живеем 3-4 хил. души и всички се познаваме, познаваме и циганите си по именно. Въпреки че имаме много преселници, няма проблем да си ги наблюдаваме  и да ги държим под контрол. Това не е циганска работа”, коментират пред Флагман.бг притеснени тополовградчани.

По случая има заподозрян. Той е бил повикан в РУП-а и след няколко часово събеседване е направил самопризнания. Това е 39-годишният Христо, който живеел на същата улица. Причината за екзекуцията били 1000 лева. Вероятно става въпрос за пари, които са дадени като заем на убиеца и той не е имал намерение да ги върне, поради което е пристъпил към мракобесния акт.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Димитър Айгътов
08.08.2018 11:17:44
1
0
Знаете ли че тук в Тополовград Има и Иманяри който под протекцията на Полицията ходят да копат по Археологически обекти един от тях е Димитър Стилев Михов който сега работи в граничен сектор Елхово и там без проблеми Иманярства по Българо-Турската граница под зоркия поглед и защита на МВР това нещо ви го казвам информативно поразпитайте за този Иманяр той прибиваше сестра ми Пенка и я умори
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки