Валери Симеонов отговори на клеветите на Андрей Райчев: Парите са просто боклук, сравнени с истинската любов


Валери Симеонов отговори на клеветите на Андрей Райчев: Парите са просто боклук, сравнени с истинската любов
21 Юли 2018, Събота


Вицепремиерът използва социалните мрежи за да изрази своята позиция, тъй като от Нова телевизия не са му отпуснали адекватно време за отговор на нападките на социолога

Автор: Десант

Вицепремиерът Валери Симеонов използва социалните мрежи за да изрази своята позиция, тъй като от Нова телевизия не са му отпуснали адекватно време за отговор на нападките на Андрей Райчев. По време на свое участие в предаването "Здравей, България" социологът е заявил явни клевети по адрес на вицепремиера, посочва на своята фейсбук страница Симеонов.

Ето целият текст на публикацията.


"Тази сутрин бях обруган от Андрей Райчев в "Здравей, България" на Нова Телевизия. По този повод и съгласно Закона за радио и телевизия поисках право на отговор, но въпреки че бях основна тема на изказванията на Райчев, от телевизията прецениха, че ми се полагат само 20 секунди. Ползвайки възможностите на фейсбук, представям тук поисканото от мен право на отговор (а за гаврата на Нова Телевизия, ще сезирам СЕМ):

1. Твърдението на Андрей Райчев, че съм наричал мой колега, без значение дали визира Бойко Борисов или Волен Сидеров, страхливец, е лъжа.

2. Твърдението, че съм наричал другия мой колега, предполагам визира Красимир Каракачанов, дебел също е лъжа. В телевизионно участие предния ден репликирах г-н Каракачанов, че не се чувствам уморен и стресиран преди лятната ваканция и че мога да го убедя в това на 100 метра гладко бягане.

3. Твърдението, че шантажирам мои партньори, за да стана министър на туризма също е лъжа. Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде факт още при формирането на правителството на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм в резултат на настояването на моите коалиционни партньори от „Обединени Патриоти“ и ГЕРБ като гаранция за политическа стабилност, на каквато се радваме и до момента.

4. Твърдението, че ако не стана „началник“, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е необоснована и злонамерена клевета. Ако г-н Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм „началник“, но не сме се скарали с никого. Все пак ме ласкае високата оценка, тъй като след Турция, Русия и Европа остават само САЩ и галактиката. Тоест, определя ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни. Зловещо, но невярно.

5. Приемам като изключително обидно сравнението с фюрер с оглед пословичната ми толерантност и диалогичност, доказана от безпроблемната работа на два от най-взривоопасните институционални органи в държавата – Националният съвет за тристранно сътрудничество и Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното сравнение ще си потърся правата по съдебен път.

6. Все пак, благодаря за признанието, че аз съм отговорен за изграждането на оградата по българо-турската граница, но искам да подчертая, че най-големи усилия и най-много време през изминалата година съм посветил на демографията и там са най-сериозните постижения на моя кабинет – улесняване на режима за получаване на сезонна заетост от нашите сънародници от Украйна, Молдова, Беларус, Македония, Сърбия, въвеждане на чаканите над 20 години облекчения за получаване на синя карта, удължаването на живота и защита на достойнството на възрастните хора чрез увеличаване на пенсиите и редица други необяснимо убягнали от зоркия взор на г-н Райчев резултати.
Не мога да не отбележа, че след определен момент, уважаваният от мен радетел на честното слово и доайен на достоверната социология г-н Райчев започна да използва всяко свое медийно участие, за да отправя необосновани нападки и квалификации към мен. Този момент странно съвпадна с окончателното решение на ВКС и Арбитражния съд на БТПП, отхвърлящи мераците на братя Домусчиеви да избегнат санкции от 58 млн. лв., дължими на българската държава. Сигурен съм, че това е случайно съвпадение.

И накрая, по повод цитирания О‘Хенри, който е любим и мой писател, бих поздравил г-н Райчев със следната мисъл на писателя: Г-н Райчев, „парите са просто боклук, сравнени с истинската любов“.

Надявам се с това право на отговор да не съм породил някакви страхове у водещия на предаването, г-н Николаев, на когото пожелавам успехи във високоотговорната работа!


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
20SEK
23.07.2018 13:35:39
0
0
,,DA ZIVEE SLOBODATA NA SLOVOVOTO,,!ZA 20 SEKUNDI!
1
MUNCHO
23.07.2018 12:01:19
0
0
20 SEKUNDI SI E NAPRAVO GAVRA!NIMA ZA TOVA ,,VREME,,NJKOI MOZE DA SE ZASHTITI,IZLOZI ARGUMENTI ILI IZKAZE SVOETO MNENIE?!NO IMA I PO-LOSHO-MNOGO MEDII,IZOBSHTO NE DOPUSKAT KAKVOTO IDA E ISKAZVANE!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки