Мъжът, забил мачете в стъклото на автомобил на горските в Берковица, се отърва с пробация


Мъжът, забил мачете в стъклото на автомобил на горските в Берковица, се отърва с пробация
Снимка: ИАГ
17 Юли 2018, Вторник


Наказателното производство беше образувано във връзка с нападението на група роми над горски служители, спрели за проверка конска каруца, натоварена с дърва за огрев

Автор: Десант

Приключи наказателното производство, образувано във връзка с грубото нападение на 4 януари тази година над горски инспектори на Регионална дирекция по горите – Берковица.

Районен съд – Мездра одобри сключеното споразумение между обвиняемия Г.Х.П. и Районна прокуратура – Мездра, с което на виновното лице е наложено наказание пробация със „задължителна регистрация по настоящ адрес“ и „задължителни срещи с пробационен служител“ за срок от 14 месеца.

Вещите, послужили за извършване на престъплението и добитата дървесина са отнети в полза на държавата.

От Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) припомнят, че наказателното производство беше образувано във връзка с извършено нападение над горски служители от група роми. При проверка на конска каруца, натоварена с дърва за огрев и движеща се по черен път в землището на с. Струпец, общ. Роман, беше забит нож тип „мачете“ в предното стъкло на служебния автомобил на РДГ – Берковица и бяха повредени предното панорамно стъкло, арматурното табло и предна дясна колона на автомобила.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки