Валери Симеонов: Законопроектът за апарт хотелите ще извади дейността им на светло


Валери Симеонов: Законопроектът за апарт хотелите ще извади дейността им на светло
Снимка: Дарик
16 Юли 2018, Понеделник


Община Варна първа в страната ще разполага с два собствени уреда за измерване на шума, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Законопроектът, който предвижда въвеждане на такса за апарт хотелите,  ще извади дейността им на светло. Това каза във Варна вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на междуведомствения щаб, отговарящ за сезона по Северното Черноморие. Симеонов уточни, че разглеждането на проекта вече тече в парламентарните комисии.

По думите му проектът прави разлика между апарт хотелите в националните курорти и извън тях. За големите комплекси таксата ще бъде от 0,5 до 0,7% от данъчната оценка на апартаментите. По думите му за апарт хотелите извън националните курорти налогът е планиран между 0,1 и 0,3 на сто.

Плажовете в района на Варна и Добрич са в много добро състояние, допълни Симеонов. По думите му, въпреки дъждовете в началото на сезона, големите комплекси в двете области са почти изцяло запълнени. Според вицепремиера институциите като цяло отчитат намаляване на нарушенията през този сезон.

Като проблем той открои две заведения в Шкорпиловци, които работели незаконно без категоризация.

Вицепремиерът каза още, че проверяващите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са срещнали проблеми в Бяла, в почивната база на прокуратурата. Там е открито месо, неотговарящо на изискванията и е съставен акт. Срещу санкцията обаче се оказва голяма съпротива, обясни Симеонов.

Вицепремиерът отчете и резултатите от направени нощни проверки за шума в заведенията в Златни пясъци и на Алея Първа във Варна. Той посочи, че на Алеята е констатирана много сериозна шумова агресия. На заведенията са направени предписания и при второ нарушение ще бъдат затворени.

Симеонов каза още, че община Варна първа в страната ще разполага с два собствени уреда за измерване на шума, което също ще допринесе за подобряване на дисциплината сред заведенията и спазването на закона.
Източник: БТА


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
глупости
16.07.2018 14:40:55
0
0
Моля? само глупости. къде са осъдените 1500 висши държавни служители, партийци, кметове, полиция, съдебна система, агенти??? кой се прави на разсеян. тука смешки, там- смешки. ние сме по смешките. отивай в цирка, театъра....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки