В Карлово представят изложба с ценни книги за Васил Левски


В Карлово представят изложба с ценни книги за Васил Левски
16 Юли 2018, Понеделник


Това са най-стойностните изследвания на български и чуждестранни историци, посветени на живота, рода и делото на безсмъртния Апостол на свободата

Автор: Десант

По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски, на 17 юли, вторник, от 11 часа в местния Исторически музей ще бъде представена изложбата „Издания за Васил Левски от фондовете на двата музея - Историческия и Национален музей "Васил Левски".

Експозицията включва ценни издания, едни от най-стойностните изследвания на български и чуждестранни историци, посветени на живота, рода и делото на безсмъртния Апостол на свободата.

Голяма част от представените книги са първи издания, преиздавани неколкократно. Те и до днес се цитират и четат, защото са основополагащи научни трудове в цялата историопис за жизнения път, идеите, революционната дейност на Васил Левски. Те са и "горещи" моменти в дискусиите в сблъсъка на отстояване на личните мнения в мъчителния творчески процес на търсене на истината.

За някои от авторите - заслужили български историци, това са най-значимите им изследвания и книги, писани от тях. Книги, които остават с голяма и непреходна стойност, свидетелства за нестихващия интерес, преклонение и почит към личността на Апостола.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки