След нови проверки за шума: В Златни пясъци е по-тихо, отколкото в морската градина на Варна


След нови проверки за шума: В Златни пясъци е по-тихо, отколкото в морската градина на Варна
14 Юли 2018, Събота


За пореден път са установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за което Валери Симеонов ще сезира Прокуратурата

Автор: Десант

Ден след като в Народното събрание на първо четене бе гласуван т.нар. Закон за шума, вицепремиерът Валери Симеонов със съдействието на органите на варненското РЗИ, икономическа полиция и ОДП-Варна извърши проверки на заведения във Варна и региона.

„Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа в Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването, като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)" - уточни Валери Симеонов в профила си във Фейсбук.

Той информира също, че е бил проверен и комплекс „Златни пясъци“, където обаче не са констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант „Делфин" и още няколко заведения от открит тип.

„Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на „Макалали". На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции" - допълва Симеонов.

Той подчертава, че в по-голямата част от случаите на проверките е било оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. 

Но изтъква, че за пореден път са установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата.

Вицепремиерът използва случая да напомни, че за нарушения на гореспоменатите заведения, както и на други заведения от цялата страна, може да се подадат сигнали на телефона към политическия му кабинет: 02 940 30 03. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Шумова Агресия
14.07.2018 19:04:21
0
0
(Шумова) Агресия!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки