Българите ще се преброят след три години


Българите ще се преброят след три години
09 Юли 2018, Понеделник


Преброяването ще е паралелно за всички държави в ЕС

Автор: Десант

През 2021 г. ще се проведе 18-ото преброяване на населението на България, обявиха от Националния статистически институт.

Преброяването ще е паралелно за всички държави в ЕС. Вероятно то ще бъде извършено по комбиниран метод - чрез преброители и онлайн. Статистиците се надяват около 60 на сто от населението да се възползва от онлайн опцията.

Последното преброяване у нас бе извършено през 2011 г. и за него бяха отделени 27, 5 млн. лв. Очаква се бъдещото да бъде по-скъпо заради предварителното обхождане на домовете и заради новия софтуер, който ще бъде разработен и който трябва да отговаря на съвременните технологии.


Въпреки това, статистиците все още не посочват конкретната сума, която ще бъде нужна за изследването. При всички случаи обаче то ще е по-евтино от провеждането на избори.

В проверката на броя на населението от 2011 г. бяха ангажирани близо 45 хил. души, а 42% от хората "се преброиха" онлайн. От НСИ се надяват, че по време на следващото преброяване това ще направят около 60% от хората, тъй като все повече българи имат достъп до интернет.

От статистическия институт предлагат три възможни периода за провеждане на преброяването - януари-февруари; май или ноември-декември 2021 г.

Припомняме, че в края на юни броячът на ООН отчете, че населението на България е паднало под 7 милиона. Към днешна дата - 9 юли, то наброява 6 998 634 според световната организация. Колко ли ще покаже, че са останали българите предстоящото преброяване след три години?!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки