Хипотезата на МВР за смъртта на охранителя Даниел Тасев засега е една


Хипотезата на МВР за смъртта на охранителя Даниел Тасев засега е една
Даниел Тасев
09 Юли 2018, Понеделник


Близките на младия мъж обаче се притесняват от цялата тайнственост около случая

Автор: Янко Крумов

Близки на 25-годишния охранител на строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом Даниел Тасев не приемат единствената версия на МВР по случая. От полицията смятат, че става дума за нещастен инцидент.
 
Тасев тръгнал за нощна смяна в петък следобед. След като не се прибрал, роднините му подали сигнал до полицията, а в последствие и до медиите.

На 7 юли, ден по-съкно, младият мъж е открит мъртъв в шахта на строителния обект.

„Научих за инцидента в събота. Той отиде на работа на 6 юли, а на следващия ден ние се усъмнихме, че нещо не е наред, защото телефоните му даваха свободно, а той не отговаряше. Свързахме се с неговия работодател и той обеща да провери какво е станало. Когато отиват на място, го намират паднал в шахта“, обяснява Катя Величкова, леля на загиналото момче.
 
„Ние обаче не знаем нито в колко часа това е станало, нито кога са го намерили. И до този моментнямаме информация къде е закаран трупа. Никой от полицията не ни е информирал”, допълни тя.
 
„На този обект той ходи само нощни смени. Разбрах, че когато инцидентът е станал, той е бил сам на смяна”, каза още лелята на загиналото момче.

Ден, след като близки на млад охранител разказаха пред медиите за мистериозната му смърт, неяснотите по случая стават все повече. Според работодателя на Даниел Тасев, починалият е бил един от най-добрите служители на фирмата, но във фаталната нощ по неизяснени причини е напуснал поста си, за да говори със служител на НСО.

Шахтата, в която е намерено тялото, пък е извън обсега на камерите.

От МВР работят засега по единствена хипотезата за трудова злополука, но цялата тайнственост около случилото се притеснява семейството на охранителя.

„Ние също искаме да разберем истината, защото Даниел беше един от най-добрите ни служители”, подчерта собственикът на охранителната фирма Филип Чипев. Той обясни, че фирмата ("Дефанс консулт") има задължение да охранява само от 19 ч. до 7 ч. и така нейните служители не се засичат.

„Дефанс консулт” е свързана със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Чипев е баща на внуците й, а съпругът на Петрова е негов пълномощник. Шефът на фирмата обаче е категоричен, че дружеството няма общо с изпълнителя на реконструкцията на сградата, който е избран с обществена поръчка и след това е наел охрана.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки