Извадиха първите четири деца от пещерата в Тайланд


Извадиха първите четири деца от пещерата в Тайланд
08 Юли 2018, Неделя


Първи на земната повърхност са излезли най-слабите. Очаква се през следващите часове да бъдат извадени още четири деца

Автор: Десант

Извадиха първите четири деца от пещерата в Тайланд, съобщи представител на местните власти.

Всички те са прегледани от медицинските екипи на място, а след това - траспортирани с хеликоптери към близката болница. При излизането им от пещерата, децата първоначално са били настанени в базовия лагер на водолазите.



Първи на земната повърхност са излезли най-слабите деца. Очаква се през следващите часове да бъдат извадени още четири деца.

Оказва се, че нивото на водата в голяма част от галериите е спаднала, което е помогнало на децата да ги преходят пеша.



Две линейки със сирени са напуснали района, в който се провежда спасителната операция. На тяхно място край пещерата са пристигнали други две линейки.

Спасителната операция започна в неделя сутрин в 10 часа местно време (6:00 часа българско време). Водолази и специални части участват в извеждането на 12-те деца и треньора им от пещерата, в която останаха блокирани под земята от 23 юни. Момчетата влезли в нея, за да  отпразнуват рождения ден на едно от тях.



Ден преди спасителната операция да започне, децата изпратиха писма до роднините си, в които им пишеха да не се притесняват за тях. Едно от децата написа, че иска пържено пиле, когато излезе. Друго помоли учителите да не му дават толкова домашни.

Писмо написа и треньорът на момчетата, в което се извинява на родителите на учениците си и обещава да направи всичко по силите си, за да им помогне.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки