В неделя: Оранжев код за проливни дъждове в няколко области на България


В неделя: Оранжев код за проливни дъждове в няколко области на България
07 Юли 2018, Събота


Вижте какво време ни очаква следващата седмица

Автор: Десант

През следващото денонощие - 8 юли, над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, през деня са възможни и градушки. Прогнозите са за код оранжев в областите Плевен, Ловеч, Габрово и Враца.

На повече места и по-интензивни ще са явленията в Северна България и Родопите. Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух.

Максималните температури в повечето места ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни и югоизточни райони, където ще има повече слънчеви часове – до около 30°.

В понеделник валежи  ще има на много места в  цялата страна, в много райони - все още интензивни. Във вторник в Южна България, с изключение на Рило-Родопската област, валежите ще намалеят, но  в Северна отново ще са на много места. Ще бъде сравнително хладно, с максимални температури между 22° и 27°.

От сряда въздушната маса над страната временно и относително ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове. Все още са възможни и превалявания, но на малко места и краткотрайни. Температурите ще се повишават и към четвъртък в равнинната част от страната ще достигат 32°-33°.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки