Какво прави Шива в Триградското ждрело


Какво прави Шива в Триградското ждрело
Кадър от първата част на кинолентата „Shivaay", заснета в Триградското ждрело
05 Юли 2018, Четвъртък


И защо екип от Боливуд поиска да затворят пътя към „Дяволското гърло"

Автор: Десант

Над 200 души от различни националности щъкат тези дни из Триградското ждрело. Заприщен е полутунелът по пътя Девин - Доспат, близо до Грохотно, където се монтира допълнително осветление. Част от чужденците сноват из живописните места с камери и снимачна техника...

Цялата тази суматоха е заради заснемането на втората част на  боливудската екшън драма „Shivaay" на мегазвездата на индийското кино Аджай Девган. Първата част на киносагата, разказваща за баща, който спасява отвлеченото си дете, бе заснета също в Триградското ждрело през 2016 г., припомня пред медиите кметът на Грохотно Бейхан Дуран. 

С името на главния герой се прави аналогия с бог Шива, но само като метафора, обясняват запознати пред в. „Марица".

За снимачната дейност на екипа в полутунела съобщи официално и АПИ. Движението в участъка беше спирано от 12 до 15 часа на интервали от по 15 минути. Индийците се очаква да снимат там в следващите дни. Те дори поискали в четвъртък да се спре напълно движението  в Триградското ждрело през целия ден от 7 часа до 19 часа, но уредниците от пещерата "Дяволското гърло" били категорични, че не могат да позволят това, тъй като има резервирани нощувки и посещения на природната забележителност. 


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки