Бойко Борисов бе обявен за „Европейска личност на годината“


Бойко Борисов бе обявен за „Европейска личност на годината“
Снимка: Пресцентър на МС
05 Юли 2018, Четвъртък


Той съобщи, че на срещата на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия е обсъдена възможността транспортно да се обвържат Черно море, Адриатика и Егейско море

Автор: Десант

По време на официална церемония в Сараево българският министър-председател Бойко Борисов бе награден със „Златен плакет – Европейска личност на годината“. Отличието се дава от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа.

Премиерът получи приза за личния си ангажимент за икономическото сътрудничество в региона в рамките на провеждащия се Международен бизнес форум.

В своята реч премиерът той посочи, че има ли мир в региона и инвестициите ще бъдат гарантирани.

„Щастлив съм, че всички колеги от Балканите прегърнаха идеята за тази инфраструктура в трите направления“, каза Борисов и акцентира върху това, че транспортната, инфраструктурната и дигиталната свързаност трябва да се реализират паралелно.

Той информира, че на срещата на високо равнище в Солун между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която се проведе вчера, е обсъдена възможността транспортно да се обвържат Черно море, Адриатика и Егейско море. По думите му това ще донесе изключително големи приходи за региона.

Българският премиер съобщи и за идеята да се въведе обща електронна система за таксуване на превозните средства, които минават през балканските национални пътни мрежи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки