Центърът на Бургас става все по-smart


Центърът на Бургас става все по-smart
Снимки: Община Бургас
05 Юли 2018, Четвъртък


Вижте какви новости посрещат жителите и гостите на морския град при разходката им по прясно ремонтираната улица „Богориди"

Автор: Десант

В духа на концепцията за smart развитие на Бургас при наскоро приключилия ремонт на една от централните улици в морския град - пешеходната „Богориди", са внедрени редица технологични новости в улеснение на преминаващите по нея.

Една от тях е системата за безжично WiFi разпръскване и предоставяне на безплатен достъп до Интернет, управлявана от локален сървър и с обхват, покриващ цялата улица.

Покрай това, докато се намират в свободната WiFi зона, пешеходците ще могат да си свалят и използват новото мобилно приложение VR - Бургас, което предлага една впечатляваща виртуална разходка по знакови обекти в историческия център на града.

За да не се чудят туристите, че някои осветителни стълбове по улицата са със специален архитектурен дизайн и в средната им част има хоризонтална плоскост, която прилича на масичка, от общинската администрация поясняват, че през нея ще може безплатно да се зареждат с USB кабел преносими мобилни устройства (телефони, таблети, фотоапарати и др.), както и индивидуални електрически превозни средства от типа електрически велосипед или инвалидни колички с електрическо задвижване.



Зарядните „масички" позволяват едновременното бързо зареждане с ток на до 6 преносими мобилни устройства. Те са оборудвани и с по един извод за зареждане на индивидуални електрически превозни средства (инвалидни колички), работещи на 24V.

Вграденото зарядно устройство е интелигентно, с 3-степенен алгоритъм, за максимален заряден ток от 8А. Изводът за зареждане на 24V e тип SWITCHCRAFT S1017 и позволява зареждане с ток до 11А.

Поради липсата на стандарт за зарядните устройства за електрически инвалидни колички, свързващият кабел се изработва индивидуално, в зависимост от превозното средство, уточняват още от морската община.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки