Бургаска болница ще лекува рак с „новите молекули“


Бургаска болница ще лекува рак с „новите молекули“
Снимки: Болница "Дева Мария"
05 Юли 2018, Четвъртък


Университетска болница „Дева Мария“ първа в България започна прилагането на най-новите терапии срещу онкологичните заболявания

Автор: Десант

Университетска болница „Дева Мария“ в Бургас стана първата болница в страната, започнала прилагане на най-новите терапии срещу онкологични заболявания. Лечебното заведение е едно от малкото, одобрени за използване на последно поколение медикаменти срещу рак, регистрирани в България.

„Новите молекули“, както станаха известни в обществото след наложения мораториум от страна на Народното събрание, вече успешно се прилагат в отделението по медицинска онкология на болница „Дева Мария“.

Въпреки че мораториумът беше вдигнат, заради неяснотите по отношение на заплащането на лекарствата и рестриктивните мерки за изписването им от страна на Националния съвет по цени и реимбурсиране, до края на май не бе изписана нито една опаковка от тях в нито една българска болница.

Със стартирането на иновативна терапия на свой пациент с рак на белия дроб, университетска болница „Дева Мария“ стана и първата, която на практика започна да прилага новостите в лечението на онкозаболявания.

„Онкологичните заболявания са специфични и те не могат да чакат бюрократите да взимат решения с месеци.“ категоричен е началникът на отделението по медицинска онкология на болница „Дева Мария“- д-р Филип Маринов. 



Той е убеден, че иновативните терапии ще помогнат за увеличаване качеството и продължителността на живота на пациентите - нещо, към което всички медици се стремят.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки