Венците за поклонението на проф. Божидар Димитров ще бъдат положени пред паметника на Васил Левски


Венците за поклонението на проф. Божидар Димитров ще бъдат положени пред паметника на Васил Левски
Снимка: Дарик
04 Юли 2018, Сряда


Опелото на напусналия ни без време историк ще бъде отслужено на 5 юни в църквата „Св. Седмочисленици“ в София

Автор: Силвия Горанова

Опелото на проф. Божидар Димитров ще бъде отслужено на 5 юли, от 10,30 ч., в църквата „Св. Седмочисленици“ в София. Това съобщават от Националния исторически музей, чийто дългогодишен директор бе историкът и родолюбецът, който си отиде от този свят на 1 юли.

До НИМ са изпратени съболезнователни писма от десетки държавни институции, общински администрации, регионални исторически музеи в цялата страна, консулства, фондации и др., с които проф. Димитров е работил през годините.

За поклонението са поднесени и венци от премиера Бойко Борисов, заместник министър-председателя и лидер на НФСБ Валери Симеонов, министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, от общините Бургас, Столична, Благоевград, Каспичан, Чипровци, Кюстендил, РИМ - Бургас, Българската православна църковна община в Истанбул, Съюза на тракийските дружества в България, телевизия СКАТ и др.

По решение на семейството на проф. Божидар Димитров поднесените венци ще бъдат положени пред паметника на Васил Левски в София още днес.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки