Горгоната Медуза и чудовището от Лох Нес ще си правят компания в Бургас край кулите от „Властелина на пръстените"


Горгоната Медуза и чудовището от Лох Нес ще си правят компания в Бургас край кулите от „Властелина на пръстените"
Снимка: Община Бургас
04 Юли 2018, Сряда


Вижте още за митовете и чудовищата, които ще си дадат среща край морския бряг

Автор: Десант

Знаете ли къде може да се видят събрани на едно място край двете кули от Толкиновата сага „Властелинът на пръстените" - Ортанк, която е обиталище на магьосника Саруман, и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон, горгоната Медуза, чудовището от Лох Нес и ужасяващо страшен безименен циклоп?!

Отговорът е лесен за всеки бургазлия - на 11-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури, което ще се открие на 5 юли от 18 ч. в Бургас.

По атрактивната тазгодишна тема „Митове и чудовища" са работили двадесет и двама творци от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България. А какво са сътворили всеки може да види, като посети обичайното място в парк "Езеро", близо до Конна база в морския град, където са разположени фантастичните пясъчни фигури.

Атракцията ще може да се разгледа всеки ден от 8 ч. до 22 ч. до края на септември. Цените на билетите остават непроменени от миналата година: за децата до 7 години входът е безплатен; за ученици и пенсионери е 1,50 лв.; група от над 10 души ще влиза за по 2,50 лв. на човек, а редовният билет струва 3,50 лв.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки