Варна ще се превърне отново в Джурасик парк


Варна ще се превърне отново в Джурасик парк
04 Юли 2018, Сряда


Край морето ще се появят и четири напълно нови представителя от Ледниковата епоха

Автор: Десант

Поради огромния интерес през 2017 година, атрактивната изложба „Живите динозаври“ се завръща в България и това лято, гостувайки за втори пореден път във Варна. Напълно нови макети на обожаваните от децата по света динозаври в реални размери ще бъдат разположени в Морската градина на емблематичния черноморски град от 7 юли до началото на септември.

25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният сред децата тиранозавър рекс, но и четири напълно нови представителя от Ледниковата епоха, сред които впечатляващите мамут и мастодонт.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл и чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се „съживят" отново. Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.



Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Пътуващата експозиция е посетена досега от над 10 милиона души по целия свят. Конкретните експонати, които ще видят това лято жителите и гостите на Варна, до момента са представяни само в Бахрейн и Москва, както и миналата есен в София.

Билетите за изложбата във Варна, която е разположена непосредствено зад Пантеона в Морската градина, са на цени от 10 лв. за лица до 14 г. и 12 лв. за лица над тази възраст. Деца до 2 г. ще могат да я разгледат безплатно. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки