Валери Симеонов: Законопроектът за горивата е лобистки


Валери Симеонов: Законопроектът за горивата е лобистки
Снимка: БНТ
03 Юли 2018, Вторник


Вицепремиерът е категоричен, че не трябва да се позволява монополизация на който и да било бранш в България

Автор: Десант

Законопроектът за горивата е лобистки. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ. Той бе категоричен, че проектозаконът пази сивия сектор и подкрепя монопола.

Не е вярно, че законът е внесен от групата на „Обединени патриоти", моят приятел Емил Димитров го е прокарал" - уточни Симеонов. 

По думите му, темата със сивия сектор е дъвка, с която се правят внушения на обществото. „Да, има сив сектор, но той е с много по-малки дялове на пазара", обясни вицепремиерът.

В случая с горивата, той допълни, че става въпрос целият пазар да бъде предоставен на няколко фирми, и даде пример с „Лукойл", където е Валентин Златев, приятел на Емил Димитров.

Вицепремиерът съобщи също, че „Лукойл Нефтохим" - Бургас плаща нула стотинки на държавата, тъй като за последните 10 години не обявява никаква печалба. В същото време, фирмата майка „Лукойл" в Руска федерация има 120-150 млрд. лв. печалба.

Симеонов е на мнение, че ако новите текстове бъдат прокарани, цените на горивата ще скочат, защото големите фирми ще монополизират пазара, а цената пада там, където има конкуренция.

Не трябва да се позволява монополизация на който и да било бранш в България, а непрекъснато има такива опити", обобщи вицепремиерът в ефира на националната телевизия.

На 2 юли Валери Симеонов се срещна със собственици на малки бензиностанции. Те протестираха по-рано срещу законопроекта за горивата.

Смисълът на вчерашната ми среща беше за съдействие. Собствениците на малки бензиностанции се обърнаха към мен като вицепремиер", изтъкна Симеонов.

От думите му стана ясно, че съгласие по законопроекта имало още преди срещата. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки