Уред показва тормозите ли околните с миризмата си


Уред показва тормозите ли околните с миризмата си
02 Юли 2018, Понеделник


Приспособлението за откриване на „социално неприемливи“ миризми е разработено от японската компания „Танита”

Автор: Десант

В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания, сред които натрапчиви телесни миризми. Ако човек иска да разбере дали подлага околните на „обонятелен тормоз”, може да се сдобие със специална джаджа, която „надушва” неблагоуханни аромати, съобщава Стар онлайн.

Приспособлението, разработено от японската компания „Танита”, вече се предлага на местния пазар. „Танита ES-100” е базирана върху технология за откриване на химически съединения, които причиняват неприятни миризми. 

Всичко, което потребителят трябва да направи, е да постави сензора за 10 секунди в близост до „заподозрените” в излъчване на лош аромат части на тялото.

Устройството отчита ароматите по скала от 0 до 10. Ако потребителят надхвърли пет пункта, се поява известие, че миризмата му е „социално неприемлива”, придружено от сигнал за „необходимост от дезодорант”.

Алгоритмите на джаджата са в състояние да отчетат и оценят нивата на стотици вещества, допринасящи както за приятни ухания, така и за миризми на „умора”, „възрастен човек” или „непоносимо тежък парфюм”.

Компактното устройство е с размери 94 на 52 на 25 мм и тежи 60 грама без батерии. Уредът може да извърши 2000 отчитания, преди да се наложи смяна на патрона й.




В категории: Новини , Парадокси , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки