Напусна ни Божидар Димитров, отиде си една легенда


Напусна ни Божидар Димитров, отиде си една легенда
01 Юли 2018, Неделя




Автор: Десант

Тази вечер от този свят си отиде завинаги легендарният историк проф. Божидар Димитров.

Той бе дългогодишен директор на Националния исторически музей, заклет патриот и голям родолюбец.

Неговата дейност за популяризирането на българската история, за опазване на културно-историческото ни наследство и войнишките ни паметници и други обществени каузи го превърна в легенда. Книгите му, посветени на събитията  и личностите от нашата летопис, надминаваха по продажби и световните бестселъри.

През годините Божидар Димитров е бил водещ на предаването “Час по България” по Национална телевизия СКАТ, автор на поредицата документални филми “Храмове на българската памет” на тв СКАТ, автор на предавания за история в други медии, сред които телевизионното историческо предаване „Памет българска“ по Канал 1 и „Историята... с Божидар Димитров“ по TV+.

Проф. Димитров бе и много добър приятел на „Десант". Изданието ни пази в архива си не една и две негови публикации, интервюта и коментари.

Поклон пред паметта му!


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Имидж
02.07.2018 10:16:00
0
0
Имидж-мейкъри.
2
другарката
02.07.2018 10:12:57
0
0
Другарката им написала домашното на Борисов, гошо самоковоеца, карамански... ваньо топлото, не знам кой краставичар и топковичар и т.н....ей сега вадиме вестиците да влеземе в час ... с престъпната екшън и дебела номенклатура.
1
?
02.07.2018 06:31:39
0
0
Само дето Борисов кой го натресе? с новините и с медийте.... не са новини, срещи и чудеса. И защо? Кой европеец, бе? къде е европа?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки