Съдът в малък британски град глоби родопчанин заради… каране на колело


Съдът в малък британски град глоби родопчанин заради… каране на колело
Снимката е илюстративна
30 Юни 2018, Събота


Вижте защо смолянските магистрати отхвърлиха искането му са събиране на финансовата санкция

Автор: Десант

Съдът в британския град Питърбъроу присъди на родопчанин глоба от 405 паунда за... каране на велосипед. Властите в Обединеното кралство са потърсили съдействие от магистратите в Смолян за налагане и събиране на финансовата санкция. Искането им се основава на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции (ЗПИИРКОРНФС), съобщава 24rodopi.com.

28-годишният жител на град Девин Д.А. отнесъл глобата за каране на велосипед, с което нарушил раздели от Законите за закрила на обществените места и антисоциално поведение.

Окръжният съд в Смолян обаче отхвърли искането на британските власти, заради липса на „двойна наказуемост”, което е задължително условие по ЗПИИРКОРНФС.

В мотивите на родните магистрати е посочено, че това деяние не представлява престъпление според българското законодателство. Производството бе прекратено, а отказът за признаване на решението за налагане на финансова санкция бе изпратен до компетентните органи във Великобритания, както и Министерството на правосъдието в България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки