Обновен Ту-154 от авиомузея край Бургас ще ни върне в автентичната обстановка на пасажерския си салон


Обновен Ту-154 от авиомузея край Бургас ще ни върне в автентичната обстановка на пасажерския си салон
Снимка: Десант
27 Юни 2018, Сряда


Посетителите могат да видят истинска „черна" кутия на самолет и да изпробват уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност

Автор: Десант

Авиомузеят, който се намира в бургаския квартал Сарафово, на входа на Летище - Бургас, ще отбележи на 29 юни с обновени атракции първата година от създаването си. Входът за експозицията в този ден ще е безплатен за посетителите.

Най-новата атракция на авиомузея е обновеният самолет от серията „Туполев" - Ту-154. Благодарение на извършената реконструкция на външната и вътрешната част на машината, всеки ще може да се докосне до автентичната обстановка в пасажерския салон, в който интерактивна презентация показва историята на Българската гражданска авиация.

Освен Ту-154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан-2, Ан-12, пилотската кабина на Ан-24, МиГ-17, МиГ-21. Отделно всеки ще може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност.

Експозицията допълват 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска „черна" кутия на самолет и различни  навигационни уреди.

В деня, в който авиомузеят край Бургас ще отпразнува рождения ден, за най-малките посетители ще бъде организирана детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети. Ще бъде открита и изложба с рисунки на летателни апарати.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки