Шефът на АПИ Дончо Атанасов изненадващо хвърли оставка


Шефът на АПИ Дончо Атанасов изненадващо хвърли оставка
26 Юни 2018, Вторник


На неговото място е назначен собственикът на "Биад" милионерът Светослав Глосов

Автор: Десант

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов е напуснал поста си, изненадващо съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. От съобщението става  ясно, че Атанасов остава член на УС на пътната агенция.

„Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската мрежа. Рокадата е след молба на инж.Атанасов”, уточняват от АПИ.

Смяната идва по никое време, без да е имало каквито и да е индикации. Инж. Дончо Атанасов, макар и бивш депутат от БСП, е считан за изключително близък до премиера Бойко Борисов. Той влезе в ръководството на пътната агенция през 2013 г., по времето на кабинета на Орешарски, и с личната подкрепа на премиера запази поста си и в кабинета „Борисов 2”, и в настоящото коалиционно правителство.

Преди година инж.Атанасов замени начело на УС на АПИ Лазар Лазаров срещу когото започна разследване за злоупотреби. Тогава Лазаров се оттегли също толкова изненадващо, а едва няколко седмици по-късно стана ясно, че тече прокурорска проверка, припомнят запознати.

По време на управлението си на АПИ инж.Дончо Атанасов действаше с голям размах и лично контролираше всеки по-голям пътен проект в страната, изслушваше недоволни, срещаше се със строителите и бе далеч по-активен от предшествениците си.

Не е изключено 60-годишният Атанасов да е поискал да се оттегли по чисто човешки причини – здравословно състояние или невъзможност да продължи да работи в този интензивен график, пише сайтът Флагман.

На неговото място е назначен инж. Светослав Глосов. Той е доскорошен председател на Строителната камара в България, бивш зам.-шеф на КРИБ, в момента член на Консултативния съвет на Конфедерацията, както и почетен консул на  Мароко в България. Глосов е собственик на една от големите строителни фирми – „Биад С” и считан за изключително богат човек, който е уважавано име в бизнеса.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки