Акция "шум" в Павел баня: Без сюнети и сватби на открито


Акция "шум" в Павел баня: Без сюнети и сватби на открито
26 Юни 2018, Вторник


Причината за крутите мерки са стотиците облаквания на гостите и жителите на градчето от шумните сватби и сюнети

Автор: Десант

В община Павел баня се предвижда пълна забрана на шумните тържества на открито. Кметът на курортното градче Станимир Радевски предлага крутите мерки с промяна в наредбата на обществения ред, заради оплаквания от местни жители и туристи от шумни сватби и сюнети, съобщава БНР.

Павел баня разчита на хилядите туристи почиващи в балнео и спа хотелите в региона. Дошлите да отмарят обаче често са тормозени от силната музика и шум от семейните тържества предимно в ромските квартали на селището.

Само през последните седмици на тел. 112 са постъпили стотици сигнали заради сватби и сюнети с оркестри, вдигащи невъобразим шум и запушващи с навеси, палатки и сергии цели улици в града.

Ако общинският съвет приеме новата наредба подобни мероприятия ще се провеждат само с разрешение на общината, обясни заместник кметът Йордана Енева.

„Считам, че не нарушаваме ничии права да правят семейни тържества, но мислим и за това, че град Павел баня все пак е пълен с туристи, мислим и за тяхното спокойствие, а това е поминък на голям брой хора в общината“, каза още Енева.

Затова и кметът Радевски е предложил в наредбата да бъде записано, че се забранява изграждането на палатки и навеси върху тротоари и улици в община Павел баня, заради провеждането на семейни тържества с живи оркестри и други озвучителни уредби.

Общинският съвет ще обсъди предложените промени на сесия на 28 юни, тогава ще станат ясни и какви санкции ще бъдат налагани на нарушителите.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки