Защо Бойко Борисов се измъкна от срещата за мигрантите в Брюксел


Защо Бойко Борисов се измъкна от срещата за мигрантите в Брюксел
Снимки: Правителствен пресцентър и Туитър
25 Юни 2018, Понеделник


Вижте какво съобщи кореспондентът на „Файненшъл таймс"

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов е напуснал работната среща, посветена на миграцията, която се проведе в неделя в Брюксел, за да... гледа мача Япония - Сенегал от Световното първенство по футбол, предаде „Медиапул".

Куриозният факт съобщи в своя Туитър профил кореспондентът на „Файненшъл таймс" Махрейн Хан. Тя отбелязва, че Борисов е премиер на страната, която все още председателства Съвета на ЕС.



Кореспондентката на световното издание „Файненшъл таймс" в бюрото му в Брюксел отговаря за финансовите и политически новини от ЕС. От профила й в Туитър е видно, че следи всички срещи.

И докато в останалите си туитове Хан говори за политическите възгледи на Конте, Макрон и Меркел, премиерът Борисов не присъства в тях с нищо. Единствената отредена му роля е на футболен фен.

В един от коментарите под публикацията на Махрейн Хан за Борисов е направено важното уточнение, че освен футболен фен, Борисов е и "професионален футболист". А за да бъде удостоверена вярността на твърдението, е публикувана емблематична снимка на Борисов с екип на "Бистришките тигри".



Иначе Борисов направи изявления както преди началото на срещата, така и след края й, изтъквайки признанието на европейските партньори за усилията на българското правителство в охраната на границата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки