Съдебна грешка: Художник лежи в затвора заради... хранителна добавка


Съдебна грешка: Художник лежи в затвора заради... хранителна добавка
Снимка: Нова телевизия
23 Юни 2018, Събота


Първоначално експертизата сочи, че това са силни наркотици

Автор: Десант

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва… хранителна добавка. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин.

Нелепата история на Мариян разказа Нова телевизия. Той не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил под въздействието на доста изпит алкохол. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Мариян купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София.

Когато е задържан, у Мариян е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Мариян купува билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват „за една торба цимент”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки