Бягството от затвора в България се оказа многосериен филм


Бягството от затвора в България се оказа многосериен филм
22 Юни 2018, Петък


За миналата година е имало общо 8 такива случая

Автор: Десант

За миналата година е имало 8 бягства от затвора. Това коментира в ефира на Нова телевизия Тихомир Безлов от Центъра за изследванията на демокрацията. 

Темата отново излезе на дневен ред, след като затворник избяга в четвъртък от мандра край Ловеч. Рецидивистът Борис Иванов работил в цеха като чистач. От думите на Безлов стана ясно, че на подобен облекчен режим наказанията си изтърпявали и известни затворници като Димитър Желязков-Митьо Очите, Маникатов и др., като решението за това кой ще лежи зад решетките и кой ще се радва на повече „свобода" се взимало от комисии, съставени от психолози и социални работници.

„Всичките избягали през миналата година обаче са заловени", обясни Безлов.

Не същия късмет обаче имат издирващите органи в случаите с избягалите от зандана тази година. В началото на април двама рецидивисти духнаха от Софийския затвор. Единият бе убит преди време при престрелка с негов авер. Другият така и още не е открит. 

В издирването на Борис Иванов, който пък избяга от работен обект край Ловеч, се включи и хеликоптер. Полиция и части на жандармерията през цялата нощ са претърсвали райони около Ловеч, където се предполага, че се укрива беглецът. По информация на "Хоризонт", мъжът вече се издирва и на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.

Иванов излежава 12-годишна присъда за блудство и други престъпления, а от няколко дни е бил преместен в затворническо общежитие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки