След Валери Симеонов, и Цветанов защити Росица Димитрова


След Валери Симеонов, и Цветанов защити Росица Димитрова
Снимка: Дарик
21 Юни 2018, Четвъртък


По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес

Автор: Десант

След вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов, и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се застъпи за вече бившия зам.-социален министър Росица Димитрова, на която вчера премиерът прие оставката.

„Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Оставката й не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи, коментира тази сутрин пред NOVA Цветанов.

В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да бъде в скъп хотел, допълни той.

"Росица Димитрова е имала планирана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията", обясни още Цветанов.

По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес. Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Валери Симеонов обяви, че е категорично несъгласен като вицепремиер на коалиционното правителство на Република България с приемането на оставката на Росица Димитрова.

„Тя е в моя ресор, но това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че това е един много добър професионалист“, уточни вицепремиерът.

Според него, в държавната администрация много трудно се създават професионалисти, „за да могат да бъдат по такъв лесен начин харчени”. „И то за абсолютно безумни обвинения. За това, че е пътувала с бизнес класа в самолет”, добави той.

Вицепремиерът посочи, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и го уведомил, че е несъгласен.

„Аз настоявам оставката да не бъде приемана, да не бъде подписвана и да не бъде освобождаван заместник-министър, който има своят професионален опит, има своята професионална биография в може би най-тежкото министерство – това на труда и социалната политика. Точно тази заместник-министърка е много добре приета от всички социални партньори“, коментира вчера лидерът на НФСБ.


В категории: Политика

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
фильо
24.06.2018 17:49:23
0
0
Р. ДИМИТРОВА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ Е ОПРЕДЕЛИЛА САМА В КОЯ КЛАСА ДА ПЪТУВА - КОМАНДИРОВАНИЯТ ПЪТУВА ВЪЗ ОСНОВА НА ЗАПОВЕД, ПОДПИСАНА ОТ , В НЕЙНИЯТ СЛУЧАЙ ОТ МИНИСТЪРА. ТАКА ЧЕ, ОБВИНЕНИЯТА КЪМ НЕЯ СА НЕСПРАВЕДЛИВИ. ЗАПОВЯДАНО И Е И ТЯ Е ПЪТУВАЛА ПО НАЧИН И СЪС СРЕДСТВА ОПРЕДЕЛЕНИ В КОМАНДИРОВАЧНАТА ЗАПОВЕД.
4
Emo
24.06.2018 01:18:21
0
0
И Слави Трифонов и Корнелия Нинова в момента са ОБЩЕСТВЕН ВРАГ N 1.
3
Зигфрид
24.06.2018 01:10:38
0
0
Ненормално е Злата част на нацията да решава съдбата на останалата а и съдбата на достойни и професионални личности .Ясно е че червената част на нацията е тази проклета ЗЛА част .Р.Димитрова персонално няма никаква вина .Чест прави на Валери Симеонов а и на г-н Цветанов се застъпиха за жената зам.министър .А С.Трифонов, който повдигна въпросът за нея ,и я нарече нещо в смисъл на нахалница , а сам той е един Голям Нахалник , човек който всяка вечер е по БТВ , а 9/10 от хората не го желаят да го гледат а и го мразят вече и за предаване на вечер получава хонорар колкото г-жа Р.Димитрова за месец .
2
Дедо
22.06.2018 18:16:13
0
0
Епа да му лапне маркучо щот е толкоз ценна
1
Фалшива Ефективност
21.06.2018 08:52:00
0
0
Много Фалшива Ефективност ... има в тези области.
И никой от ползващите програми - не запознат правата си?
А каква е ефективността от търсене на финансиране на футболни клубове, ни кажете? Защо журналистите не питат? не задават тези въпроси? Примерно по Демографската политика и г-н Цветанов?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки