Правителството реши: Близо един милион лева ще бъдат дадени за транспортни разходи на учителите


Правителството реши: Близо един милион лева ще бъдат дадени за транспортни разходи на учителите
20 Юни 2018, Сряда


Допълнителните трансфери няма да доведат до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

Автор: Десант

Правителството одобри 948 235 лв. допълнителни средства по бюджетите на общините за възстановяване на транспортните разходи или разходите за наем на педагогическите специалисти в детските градини и училищата за 2018 г.

С тях съгласно Закона за предучилищното и училищното образование и Наредбата за условията и реда за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти в институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще бъдат възстановени 930 835 лв. за транспорт и 17 400 лв. за наем на педагогическите специалисти за 2018 г.

Средствата се отпускат на основание изготвена и предоставена от кметовете на общини информация, като в рамките на един и същи период на учителите могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота.

Допълнителните трансфери няма да доведат до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.


В категории: Новини , Образование

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
още
20.06.2018 15:35:09
0
0
Не само това. Да се увеличат таксите за паркиране в градовете... 1:8 примерно, плюс такса паркиране към данъка за кола - не стига че замърсяват! А не билетчетата на гражданите на градския транспорт.. Плюс данъчни облекчения за нови коли на фирмите и данъчни облекчения при поемане на транспорта на заетите във фирмите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки