Големи и малки производители - с равен старт за „Училищен плод“ и Училищно мляко“


Големи и малки производители - с равен старт за „Училищен плод“ и Училищно мляко“
Снимката е илюстративна
20 Юни 2018, Сряда


С приоритет при доставките ще бъдат местните продукти с български произход

Автор: Десант

Правителството прие промени в Наредбата за условията и реда за прилагане на схема за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения - „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“.

С измененията ще бъдат създадени условия за равнопоставеност и недискриминация между кандидатстващите за доставчици по схемите производители и търговци. Ще бъдат приоритизирани местните продукти с български произход и се прецизират критериите за избор на заявител, по начин, който да гарантира изпълнението на целите на схемата и създава условия за равнопоставеност на големите и малки производители.

С Постановлението се правят несъществени промени в наредбата, свързани с частична промяна - в критериите за избор на доставчици по текущия прием на заявления за кандидатстване и одобрение по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Предвидените в проекта критерии са насочени и към гарантиране високо качество на раздаваните на децата и учениците продукти, каквито са сертифицирането на млечните продукти по стандарта БДС, както и по други утвърдени международни стандарти за качество.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки