Валери Симеонов не е уведомен за оставката на социалната зам.-министърка


Валери Симеонов не е уведомен за оставката на социалната зам.-министърка
20 Юни 2018, Сряда


„Някой сети ли се да попита къде е спала там?" - пита вицепремиера и отговори: в общежитието при посолството

Автор: Десант

Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от
премиера
. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист", коментира вицепремиерът Валери Симеонов по повод приетата днес от премиера Борисов оставка на Росица Димитрова заради пътуването й за конференция в Ню Йорк.

По думите му в държавната администрация се създават много трудно професионалисти, за да бъдат толкова лесно „харчени".

„И то за абсолютно безумни обвинения – че е пътувала с бизнес класа в самолет. Всички тези, които разпространяват тази информация, би било добре да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа.

Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа, просто защото трябваше да го купя два дни предварително.

А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и смятам, че по този начин държавната администрация ще се обезкръви“, заяви Симеонов на брифинг в Министерския съвет.

Той обясни, че е говорил с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето несъгласие. „Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е приет в най-тежкото министерство.

Или може би си мислим, че България изобилства от добри кадри, изграждани с десетилетия. Не може по този начин да бъде пожертван заместник-министър от министър-председателя“, коментира още вицепремиерът, цитиран от „Медиапул".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки