Ревизоро призова търговците на горива „да престанат да рекетират със стачки"


Ревизоро призова търговците на горива „да престанат да рекетират със стачки"
20 Юни 2018, Сряда


„Стигаме до крайност да защитаваме хора, които не искат контрол", коментира депутатът от „Обеднени патриоти"

Автор: Десант

Депутатът от „Обеднени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро призова търговците на горива „да престанат да рекетират със стачки" държавата и премиера. „Стигаме до крайност да защитаваме хора, които не искат контрол", коментира той в ефира на Би Ти Ви.

Коментарът му е за новия закон за горивата, който засилва контрола върху тази дейност. Той мина на първо четене и беше подкрепен от всички парламентарни групи. Димитров подчерта, че към края на българското европредседателство „сезонът на стачките свършва", и допълни, че в медиите е имало неверни информации.

„Едното е, че комбайнерите и трактористите трябва да имат задължително висше образование. Също така няма изискване за 3 млн. лв. банкови гаранции на малките бензиностанции", добави депутатът.

По думите му промените целят шофьорите и цистерните им да бъдат регистрирани, а от бензиностанциите единственото изискване е да декларират обезпечение на стойност 20 хил. лв.

Той акцентира, че единствено за търговците на едро, които съхраняват голямо количество гориво, има промени в закона и се предвиждат обезпечение от 3 млн. лв., но и досега към тях е имало изисквания.

„Искаме да се спазва законът за автомобилните превози и всеки камион да има удостоверение, че е годен да превозва опасни товари и да има застраховки, както е в цяла Европа", каза още Димитров.

Законът предвижда компаниите, работещи на пазара с горива, да предоставят финансово обезпечение в полза на министъра на икономиката, с което да гарантират бъдещи публични вземания. Въвежда се и специален регистрационен режим за фирмите, продаващи на едро и дребно горива, складиращи и транспортиращи нефтопродукти, както и търсещите нефт и природен газ. Те трябва да предоставят ежегодно обезпечение в размер до 500 хил. лева за петролните бази и складове.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Слави
22.06.2018 15:40:40
0
0
Правила за петролния бизнес са нужни, както във всеки друг ресор!!! не се измъквайте, законът ще срине нечестните и доставчиците на долнопробни стоки
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки