Градоносни облаци пред Национална хидрометеорологична служба


Градоносни облаци пред Национална хидрометеорологична служба
19 Юни 2018, Вторник


Метеоролозите готвят предупредителен протест срещу ръководните органи на БАН, които ги оставят без минимални средства за изпълнение на техните задължения 

Автор: Десант

Метеоролози ще проведат на 21 юни предупредителен протест - митинг, който ще се състои от 9,00 ч. до 10,30 ч. пред централната сграда на БАН. 

„След два месеца от началото на нашия тих и възпитан протест, липсва решение на проблема. Вместо това, бяха предприети опити за манипулации и дискредитиране. Времето ни изтича!" - предупреждават те в изявление на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Протестът им е срещу целенасочения опит на ръководните органи на БАН да ликвидират дейността на НИМХ като Национална хидрометеорологична служба на България, като оставят служителите й без необходимите минимални средства за изпълнение на техните задължения.

Затова те се обръщат към Народното събрание с молба спешно да направи необходимите изменения в Закона на БАН, за да е невъзможно в бъдеще средствата от Държавния бюджет, предназначени за НИМХ, да се преразпределят от ръководни органи на БАН.

„Не желаем повече да бъдем използвани като „рекетьор“ срещу българското правителство" - категорични са синоптиците.

Те заявяват, че ако до 9 юли исканията им не бъдат изпълнени, НИМХ ще преустанови изпълнението на националните си и международни задължения като Национална хидрометеорологична служба на България поради изчерпване на предоставените средства за тях.

„Ще изпълняваме само дейността си, свързана с научни изследвания" - заклеват се още служителите на НИМХ. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки