Осъдителна присъда за трима, извършили опит за убийство в центъра на София


Осъдителна присъда за трима, извършили опит за убийство в центъра на София
Момчил Милчов, Джоно Младенов и Иво Тилков са осъдени да заплатят солидарно и сумата от 200 000 лв. обезщетение за причинените от деянието им неимуществени вреди
19 Юни 2018, Вторник


Момчил Милчов, Джоно Младенов и Иво Тилков пребиха почти до смърт Георги Димитров – Метин, тъй като им приличал на бежанец

Автор: Десант

Софийски градски съд (СГС) осъди на общо 49 години затвор тримата мъже, които през 2013 година пребиха Георги Димитров – Метин, тъй като им приличал на бежанец. Момчил Милчов, Джоно Младенов и Иво Тилков са осъдени за опит за умишлено убийство чрез нанасяне на много удари с ръце и крака в главата на Метин, съобщиха от съда.

Джоно Младенов получи присъда от 16 години затвор, Момчил Милчов – 15 години, а Иво Тилков, който в момента е обявен за международно издирване – 18 години.

Освен това тримата са осъдени да заплатят солидарно и сумата от 200 000 лв. обезщетение за причинените от деянието им неимуществени вреди, както и всички съдебни разноски по делото, уточняват от СГС.

Преценявайки вида на наложените наказания и техния размер, надвишаващ 10 години, и необорената от доказателствата по делото налична реална опасност да се укрият, съдът измени мерките за неотклонение на Младенов и Милчов от "парична гаранция" в размер на 8000 лв. в "задържане под стража".

Наказанията следва да бъдат изтърпяни при първоначален „строг“ режим.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки