УМБАЛ-Бургас реши проблема с липсата на неврохирурзи


УМБАЛ-Бургас реши проблема с липсата на неврохирурзи
Снимка: УМБАЛ-Бургас
19 Юни 2018, Вторник


В отделението, което през лятото е особено натоварено, е привлечен опитен специалист и бивш републикански консултант

Автор: Десант

Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора започна работа в УМБАЛ-Бургас. Това е д-р Стефан Шишков, който е бил и републикански консултант по неврохирургия, както и методичен ръководител на бургаското неврохирургично отделение.

Д-р Шишков има и административен опит като началник-отделение и зам.-директор на Университетската болница в Стара Загора. 

Поканата към него е дошла от завеждащия отделението в УМБАЛ-Бургас д-р Николай Недев и ръководството на болницата. От два месеца той вече е част от екипа на бургаското лечебно заведение. Заедно с него от Стара Загора в Бургас се е преместил и още един лекар, който през декември ще вземе специалност „Неврохирургия“ – д-р Северин Чавдаров.

Дългогодишният проблем на отделението с липсата на кадри вече е решен. В УМБАЛ-Бургас работят повече неврохирурзи, отколкото в някои университетски клиники, както и трима специализанти.

Отделението е едно от най-мощните в страната и извършва средно 350 операции годишно. През лятото то е особено натоварено, защото тук най-често приемат пострадали при инциденти по време на туристическия сезон, когато населението на Бургаска област нараства до 2 млн. души.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки