И министър Нанков се включи в отричането на законите и наредбите на България


И министър Нанков се включи в отричането на законите и наредбите на България
18 Юни 2018, Понеделник


Въпреки резултатите от проверката на ДНСК и Община Несебър в официалната позиция на МРРБ се твърди, че бардаците на плажа отговаряли на схемата за поставяне

Автор: Десант

За мое голямо съжаление, и министър Нанков се нареди до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България.

В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и Община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че „Спалнята", „Единият", „Какаовият плаж", „Кубинката" и ресторант „Морето" са НЕЗАКОННИ.

Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!

Виждам, че днес в официалната позиция на МРРБ министър Нанков вече е включил на задна скорост и избягва да се произнася категорично по законността, както направи в петък пред медиите в Бургас.

Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от министър Ангелкова (заради което съм сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на Община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби?

Та нали за тези нарушения сезирах министър Нанков и Прокуратурата? Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като „нощни барове" и „ресторанти" с подписа на министър Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК забранява да има на пясъка?

Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на МРРБ и ДНСК.

В изявленията си министър Нанков пренебрегва констатациите на подопечната му Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), която с писмо от 13 юни (сряда) 2018 г. определя заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в срок до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ!


Част от протокола на ДНСК за извършени проверки по сигнал на Валери Симеонов



В категории: Новини , Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
comment
19.06.2018 12:28:39
0
0
Май че в сайта на в. десант - няма правдоподобни новини. но това си е ваша работа - да си търсите и обявите престъпността...
1
къде е Прокурора???
19.06.2018 12:01:21
0
0
Къде е прокурора?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки